Ce le-a trecut prin cap unor moldoveni ca să poată trece vama: şi-au ascuns actele false în încălțăminte

Doi moldoveni cu vârstele între 21 și 25 de ani au fost dejucați la punctul de trecere Sculeni. Asupra lor au fost depistate două cărți de identitate românești cu indici de falsificare, dosite una în buzunarul interior, cealaltă în încălțăminte. 

În timpul controlului de frontieră, doi dintre pasageri nu și-au putut justifica prezența lor în țările de destinație ale Uniunii Europene, motiv pentru care au fost supuși verificărilor suplimentare. 

Tinerii aveau intenția de a se legitima cu acte perfectate ilegal pe teritoriul Belgiei și Germaniei. Primul document care prezenta semne vizibili de falsificare a fost depistat în buzunarul interior al maioului, iar celălalt în încălțăminte.

Interogați, tinerii au afirmat că nu sunt în cunoștință de cauză despre cele depistate eschivând de a comunica informații suplimentare. Autorizarea trecerii le-a fost permisă doar după întocmirea proceselor verbale de constatare.

Angajații Poliției de Frontieră investighează cazurile sub toate aspectele legale, în vederea elucidării circumstanțelor și identificării tuturor persoanelor implicate în infracțiune.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu