Ce înseamnă să fii tolerant

Embed:

Pentru unii este o calitate, pentru alţii un defect. Vorbim despre toleranţă, un sentiment ce stârneşte reacţii diferite. Unii spun că a fi tolerant înseamnă a avea înţelepciunea de a primi lumea aşa cum este, pentru alţii toleranţa nu este decât încercarea de a accepta lucrurile pe care nu le putem schimba.

"Dacă nu vom fi toleranţi vom fi egoişti, ne vom gândi doar la persoana proprie şi nu vom intra în situaţia celorlalţi, care ne sunt alături", este de părere o tânără.  

"Omul este creat ca să poată tolera, dar până la o anumită limită. Când se trece această limită, oamenii se revoltă. Eu cred că poporul nostru este foarte tolerant. Nu ar trebui să fim aşa toleranţi", a adăugat o altă femeie. 

"Aş dori ca toţi să fie toleranţi. La noi oamenii s-au înrăit, unii cu alţii nu se iubesc, dar ar fi bine să fim mai toleranţi", a spus o persoană.

"Noi nu prea dăm dovadă de acestă calitate, fiecare om are problemele lui şi nimănui nu-i pasă de cei din jur", crede o altă femeie.

"Cred că mai întâi de toate toleranţa este credinţă, răbdare şi stimă faţă de oameni", spune un bărbat.

"Toleranţa pentru mine înseamnă de a mă împăca cu cei din jur, de a-i primi aşa cum sunt... însă sunt și unele lucruri care nu se tolerează", apreciază o femeie.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu