Ce înseamnă "5 persoane în picioare" pentru şoferii microbuzelor de pe ruta 110 FOTO

Protestează deoarece vor tarife mai mari pentru o călătorie cu microbuzul, însă, se pare că nu-i interesează regulile, care trebuie respectate. Deşi primarul Capitalei le-a impus unele cerinţe obligatorii, pentru ca preţul pentru o călătorie să fie eventual majorat, şoferii de pe rute continuă să ignore aceste reguli.

O fotografie, plasată pe un site de socializare, arată cât de neglijenţi sunt şoferii de pe ruta 110. În imagine putem vedea că, deşi microbuzul este plin cu oameni în picioare, şoferul a oprit pentru a mai face un ban în drum spre casă.

Amintim că la sfârşitul lunii mai, la intersecţia străzilor Mihail Kogălniceanu cu Mihai Eminescu a avut loc un accident grav de circulaţie. Un microbuz de pe linia 110 s-a tamponat cu un autoturism de model Honda. În urma impactului, 17 persoane, au fost transportate la spital pentru îngrijiri medicale.

Acum câteva zile, şoferul microbuzului de pe linia 110, în vârstă de 29 de ani, a decedat la spital.

În luna mai, şoferii de pe rute au venit cu o iniţiativă de majorare a tarifului pentru o călătorie cu microbuzul. Astfel, Dorin Chirtoacă a menţionat că tariful va fi majorat cu doi lei doar dacă şoferii se vor conforma mai multor reguli. Este vorba despre nedepăşirea vitezei de 50 de km pe oră, instalarea unui rând de scaune suplimentar, transportarea a cel mult cinci pasageri în picioare şi oprirea doar în staţiile special amenajate pentru microbuze.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu