Ce îi așteaptă pe șoferii care și-au pierdut permisul de conducere?! Anunțul făcut de Guvern

Șoferii care și-au pierdut permisul de conducere ar putea să nu mai treacă examinarea medicală dacă vor dori să-l redobândească. Totodată, va fi revizuit și cadrului legal pentru simplificarea procesului de actualizare a permisele de tip vechi. Despre aceasta se arată într-un comunicat emis de Guvern, după ce premierul Ion Chicu a participat la o ședință dedicată procesului de obținere a permiselor de conducere.

"Premierul a cerut revizuirea cadrului legal în cazul pierderii permisului de conducere, care, în prezent, presupune trecerea repetată a tuturor etapelor de obținere a actului. Premierul a accentuat necesitatea eliminării condiției de examinare medicală pentru redobândirea permisului.

Responsabilul ASP a menționat că legislația RM nu obligă șoferii să-și actualizeze permisele de tip vechi, dar acestea nu corespund Directivelor UE, astfel șoferii întâmpină probleme în afara țării.

Premierul a cerut revizuirea cadrului legal pentru simplificarea procesului de preschimbare a permiselor de tip vechi și continuarea măsurilor pe termen scurt și lung pentru eficientizarea mecanismelor de obținere a permiselor de conducere", este menționat în comunicat.

loading...

Lasă un comentariu