Ce fel de Moldovă vrea Lupu

"După 20 de ani de Independenţă, cea mai importantă lecţie pe care trebuie să o învăţe Republica Moldova este de a reuşi să fie unită, să asigure o coeziune socială, o armonie în relaţiile dintre toţi cetăţenii ţării, indiferent de limba pe care o vorbesc. O astfel de ţară vreau să văd eu". Declaraţia a fost făcută de preşedintele interimar al Republicii Moldova, Marian Lupu, azi, 26 august, în cadrul şedinţei festive dedicate aniversării a 20 de ani de la proclamarea Independenţei.

"Am avut momente frumoase şi urâte, urcuşuri şi căderi, dar în această zi constat că în statul nostru s-a reuşit formarea conştiintei statale, care e garanţia statală a Republicii Moldova", a menţionat Marian Lupu.

"Noi am demonstrat că Republica Moldova nu e un proiect temporar, că e un stat prin definiţie, unul democratic, iar o democraţie autentică înseamnă pluralism, libertate de exprimare. O democraţie cere toleranţă şi respect reciproc, indiferent cum ne identificăm", a mai adăugat preşedintele interimar.

Potrivit lui Lupu, multitudinea de mesaje de felicitare din partea a circa 50 de şefi de stat, printre care preşedintele SUA, Barack Obama, cel al Federaţiei Ruse, Dmitri Medvedev, dar şi preşedintele Comsiei Europene, Jose Manuel Barroso, este o dovadă elocventă că Republica Moldova este recunoscută ca "stat suveran şi independent, ca partener credibil şi de nădejde, ce inspiră încredere".

Şeful interimar al statului le-a urat tuturor cetăţenilor mult succes, sănătate şi pace în familii.

 

 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu