Ce evenimente politice au marcat această săptămână VIDEO

Embed:

Vizita preşedintelui Republicii Belarus, Alexandr Lukaşenko, în Moldova şi asumarea de către Guvern a şapte proiecte de legi. Sunt doar două dintre evenimentele care au marcat această săptămână. 

Luni, Curtea Constituţională a dat aviz negativ iniţiativei PLDM și PLR de a organiza un referendum de modificare a Legii Supreme în ziua alegerilor parlamentare.

Marţi, coraportorii Adunării Parlamentare a Consiliului Europei pentru Moldova, Lise Christoffersen și Piotr Wach, aflaţi într-o vizită de trei zile în Moldova, au îndemnat deputaţii să modifice, cât mai curând posibil, Constituţia, în special articolul privind alegerea şefului statului. Oficialii europeni s-au întâlnit şi cu liderul separatist de la Tiraspol, Evgheni Şevciuk.

Miercuri, la Chişinău a sosit președintele Republicii Belarus, Alexandr Lukaşenko. Oficialul de la Minsk a venit cu o serie de oferte ce vor permite impulsionarea schimburilor comerciale dintre cele două țări și vor dinamiza dezvoltarea agriculturii.

În aceeaşi zi, liderul PCRM, Vladimir Voronin, a anunţat că în lista electorală a formaţiunii pentru scrutinul parlamentar din noiembrie vor fi doar membri de partid.

Joi, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Natalia Gherman, a avut o întrevedere cu președintele american, Barack Obama. Liderul de la Casa Albă a dat asigurări că Statele Unite vor acorda, în continuare, tot sprijinul necesar în procesul de modernizare a Moldovei.

Tot joi, în cadrul primei şedinţe a Parlamentului din această sesiune, Guvernul şi-a asumat răspunderea pentru şapte legi. Acestea sunt menite să sprijine fermierii afectaţi de embargoul rusesc, să asigure stabilitatea în sectorul financiar-bancar, dar şi în cel energetic.

În aceeaşi zi, ministrul Economiei, Andrian Candu, a plecat în capitala Rusiei, unde a negociat cu reprezentanţii companiei Gazprom prelungirea contractul de achiziţie a gazelor.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu