Ce este Acutonics şi cum te ajută să scapi de stres. Remediul tibetan ales de tot mai mulţi moldoveni

Embed:

Scapă de stres prin intermediului sunetului. Acutonicsul sau tratamentul efectuat cu ajutorul vibraţiilor produse de camerton este tot mai des practicat de moldoveni.

Specialiştii spun că această practică tibetană îi ajută pe oameni să scape de depresie şi de senzaţia de oboseală cronică.

Prima care a început să aplice în ţara noastră terapia Acutonics este Veronica Calcev.

"Această terapie este foarte binevenită acum în perioada noastră de hiperactivitate nu numai la copii, cât şi la maturi în sindromul oboselii cronice, în epuizări emoţionale, depresii, neuroze, în probleme locomotorii, deoarece relaxează muşchii foarte bine", a declarat medicul Veronica Calcev.

Camertonul este reglat pentru a reda diferite sunete, în funcţie de afecţiunile pacientului.

"Este ajustat la anumită frecvenţă, deci fiecare camerton, vedeţi la mine sunt perechi, astea sun omurile, are frecvenţa lui acestea sunt camertoane care se spune că este pe vibraţia pământului, sunetul acesta îl poate auzi, se poate calma atât bebeluşul, cât şi un om matur", a spus medicul Veronica Calcev.

Pavel Sidorenco suferea de insomnie. Bărbatul susţine că după mai multe şedinţe de acutonics a scăpat de problemă.

"Am făcut un curs de tratament de şapte zile şi am reuşit să-mi revin, corpul s-a relaxat, iar somnul s-a normalizat", a spus Pavel Sidorenco, pacient.

Totuşi, psihologii spun că persoanele care suferă de afecţiuni psihice ar trebui mai întâi să consulte un medic de specialitate.

"Trebuie să conştientizăm că metodele netradiţionale de tratare a dereglărilor psihice nu înlătură cauza apariţiei acestora. Pot să amelioreze pe moment problema, dar există riscul unor consecinţe neplăcute", a declarat psihologul Anastasia Covrova.

Costul unei proceduri de tratament cu ajutorul camertonului este de 300 de lei.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu