Ce cursuri trebuie să urmeze şi ce calităţi - să posede viitorii agenţi sub acoperire

Embed:

Psihologie, relaţii internaţionale, tehnici de supravieţuire şi o bună rezistenţă la situaţiile extreme. Sunt doar câteva cursuri pe care trebuie să le urmeze viitorii agenţi sub acoperire. Revista Focus a publicat informaţii din interiorul principalei şcoli de spionaj din Germania, echivalentul CIA-ului american. 

Una din calitățile principale ale unui spion este credibilitatea. Viitorul James Bond trebuie să ştie să mintă şi să manipuleze, dar să înțeleagă imediat când cineva îl încearcă să-l ducă de nas. 

Un spion bun este și un șofer excelent.  Trei ofiţeri au recunoscut că au rămas în viață după o cursă cu focuri de armă, pe străzile unui oraș din Arabia Saudită, numai datorită reflexelor formate la cursurile de șoferie.

O altă lecţie importantă este capacitatea de a supravieţui în condiţii expreme. Cursanții sunt duți într-un loc secret și lăsați pe un termen de trei săptămâni, cât durează instrucția.

Potrivit raportului prezentat de revista Focus, doar 40 de agenţi au absolvit până acum cursurile principalei şcoli germane de spoionaj, deşi iniţial s-au înscris 800 de candidați.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu