Ce cred Voronin, Filat, Lupu şi Cojocaru despre vizita la Chişinău a Patriarhului Kirill

Embed:

Bucuroşi şi nu prea. Este reacţia mai multor politicieni la vizita în Moldova a patriarhului Kirill al bisericii ortodoxe ruse. Dacă liberal-democraţii şi comuniştii spun că este vorba despre un moment istoric, liberalii şi democraţii sunt mult mai rezervaţi în aprecieri.

"Este o vizită importantă pe care o tratăm cu maximă seriozitate. Suntem pregătiţi la toate capitolele, din punct de vedere logistic, să organizăm o vizită corectă, bună în Republica Moldova a Patriarhului Kirill", a declarat premierul Vlad FIlat.

"Este o onoare extraordinară şi o stimă din partea ierarhului superior al bisericii noastre creştin-ortodoxe, Patriarhul Kirill. Şi eu sper ca această vizită se va încununa cu mare succes şi cu mare stimă faţă de această personalitate", a menţionat preşedintele PCRM, Vladimir Voronin.

Deşi recunoaşte că este o un eveniment impotant, democratul Marian Lupu este mai rezervat în comentarii şi aşteaptă să vadă care va fi rezultatul acestei vizite. "Nu trebuie să facem aici mari presupuneri, să facem mari planuri. O să vedem care va fi situaţia şi conţinutul discuţiilor în cadrul acestei vizite. Pot doar să menţionez astăzi că, într-adevăr, este o vizită de o mare anvergură pentru Republica Moldova", a specificat preşedintele interimar Marian Lupu.

Iar liberalii consideră că vizita patriarhului Kirill are o conotaţie politică, dar nu au fost foarte expliciţi. "Spre regret, câteodată şi reprezentanţii bisericii încearcă să participe în activitatea politică. Cred că nu este ceva binevenit şi sper că această vizită nu va fi una politică", a spus deputat PL Vadim Cojocaru.

Ierarhul bisericii ortodoxe ruse va sosi la Chişinău sâmbătă seara. Patriarhul Kirill va oficia un serviciu divin, va vizita mănăstirea Curchi şi va avea întrevederi cu oficiali de stat.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu