Ce cred moldovenii despre îmbrăţişări

Embed:

Astăzi, de Ziua Internaţională a Îmbrăţişărilor, echipa noastră v-a aşteptat la Zidul Publika TV din centrul Capitalei. V-am îndemnat să veniţi, să vă îmbrăţişaţi şi să ne spuneţi cât de important este acest gest pentru dumneavoastră.

"Asta-i un fel de semn de iubire, un fel de semn de... nu ştiu cum să spun, de stimaţie pentru o familie, pentru nişte copii, pentru toată lumea", consideră un bărbat.

"Nu am ştiut despre această sărbătoare. A apărut o nouă sărbătoare pentru mine şi am de gând să marchez această zi împreună cu iubita mea. Ne vom îmbrăţişa mereu", a spus un tânăr.

"Pentru a te împăca cu cineva… posibil. Pentru a reda emoţii pozitive altei persoane, a ridica dispoziţia, de ce nu", consideră altă persoană.

Cuplurile care se îmbrăţişează mai des sunt mai longevive, iar copiii care sunt luaţi în braţe - mai fericiţi. Este afirmaţia specialiştilor în psihofiziologie.

"S-a demonstrat că persoanele care practică îmbrăţişările zilnic, sistemul imunitar este mult mai performant sunt rezistenţi la infecţii. În rezultatul îmbrăţişărilor în sânge creşte concentraţia unor substanţe numite endorfine, acestea sunt morfine naturale care sunt substanţe antistresor, antinoceptive, adică micşorează durerea, micşorează efectele nocive ale stresului", a explicat profesorul universitar de la catedra de fiziologie a USMF Victor Vovc.

Potrivit specialiştilor, în timpul îmbrăţişării se elimină şi serotonina, supranumit hormonul fericirii.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu