Ce bucate nu trebuie să lipsească de pe masa de Hramul Oraşului

Hramul oraşului se apropie cu paşi grăbiţi. Mâine chişinăuienii vor sărbători, iar ca la orice zi de sărbătoare moldovenii pregătesc cele mai gustoase bucate.

Iată o listă cu bucatele care nu trebuie să lipsească de pe masa de sărbătoare:

1. Răcituri;

2. Olivie;

3. Bătute;

4. Pârjoale;

5. Sarmale;

6. Peşte umplut;

7. Găină umplută;

8. Platourile cu caşcaval şi brânză de oi;

9. Plăcinte;

10. Tort.

Menţionăm că bucatele calde au la mesele de sărbătoare un rol important, majoritatea sunt pregătite din carne. Din timpuri străvechi pâinea la sărbători a stat întotdeauna în capul mesei, având un rol foarte important la sărbătorile calendaristice. Pâinea de ritual – colacii au forme şi mărimi diferite. 

PUBLIKA.MD aminteşte că manifestările de Hramul Oraşului vor începe de dimineaţă, cu depuneri de flori la monumentul Ştefan cel Mare și Sfânt, şi vor culmina la miezul nopţii, atunci când pe scena din centrul oraşului vor cânta mai mulţi interpreţi. În aceeași zi va fi inaugurată Rotonda şi Scara Cascadelor din parcul "Valea Morilor". 

De Hram, și iluminatul stradal va fi restabilit. Arterele principale din oraş vor fi decorate cu 72 de kilometri de beculeţe.

Pe bulevardul Ştefan cel Mare şi Sfânt, preturile vor organiza expoziţii de pictură şi târguri de obiecte artizanale. Pregătirile vor începe din data de 13 octombrie, drept urmare circulația pe bulevard în perimetrul străzilor Ismail și Maria Cebotari va fi restricționată.

Locuitorii și oaspeții Capitalei vor putea gusta din bucate tradiționale. Totuși, ei vor avea interzis la băuturile alcoolice tari.

Sărbătoarea se va încheia cu un concert în Piaţa Marii Adunări Naţionale. Vor încânta publicul Vali Boghean, bandul lui Alex Calancea, formaţia fraţilor Advahov, Alternosfera și interpretul Mihail, care a cucerit România.

Deocamdată, nu se ştie dacă vor fi şi focuri de artificii. Primăria este în căutarea banilor. În acest an, se împlinesc 580 de ani de la fondarea oraşului Chişinău.

PUBLIKA.MD vă urează sărbătoare frumoasă!

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu