Ce au găsit gardienii în urma unei razii inopinate în închisori din Moldova

Telefoane mobile, cartele SIM și sume mari de bani au fost descoperite de oamenii legii în celule, în urma unui control inopinat desfăşurat în acest weekend în mai multe închisori din ţară.                

Pe parcursul ultimelor 72 de ore, angajații Serviciilor securitate, regim și supraveghere ai Penitenciarelor nr. 9-Pruncul, nr. 4-Cricova, nr. 13-Chișinău și nr.1-Taraclia au efectuat percheziții în celulele persoanelor private de libertate, dar şi în spaţiile aferente cazării acestora.

Oamenii legii au ridicat din diverse ascunzișuri improvizate: 26 de telefoane mobile, cartele SIM, circa 175 de litri  băutură "bragă", 2 seturi de cărţi de joc, 5 încărcătoare pentru telefon mobil, 2 reșouri electrice, 2 obiecte tăioase și 2 spongioase.

Bunurile au fost confiscate, iar dacă apartenența lor va fi demonstrată atunci deținătorul din închisoare riscă să se aleagă cu sancțiune disciplinară.

O altă încălcare a fost înregistrată la Penitenciarul nr.15-Cricova. Potrivit oamenilor legii, o femeie de 51 de ani, urma să aibă o întrevedere cu fiul său din detenție. Astfel, în urma percheziției corporale, în lenjeria intimă a femeii, a fost depistați 700 lei.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu