Ce au declarat oamenii care au venit astăzi la mitingul Pro Europa din Piaţa Marii Adunări Naţionale (VIDEO)

Embed:

Cei mai mulţi dintre oamenii care au venit în Piaţa Marii Adunări Naţionale au spus că au făcut-o în susţinerea parcursului european al ţării, din respect pentru strămoşi şi faţă de generaţiile viitoare.

În centrul Capitalei au venit nu doar tineri, dar şi multe persoane în etate care au declarat că îşi doresc să ajungă în ziua când vor deveni cu adevărat cetăţeni europeni.

Spre finalul marii adunări naţionale, a fost organizat un concert, iar mulţi dintre cei veniţi la miting s-au prins în horă.

Oamenii spun că obosit de inceritudinile din ultimii ani şi sunt convinşi că integrarea europeană este singura şansă a Moldovei pentru o dezvoltare dinamică.

"Voronin a avut opt ani la dispoziţie ca să schimbe ceva, iar el nimic n-a schimbat. Sperăm că puterea actuală va schimba ceva", a declarat o femeie.

"Suntem astăzi în inima Chişinăului pentru a face un viitor mai bun copiilor şi nepoţilor, pentru a mişca carul din loc ca să facem Moldova o ţară prosperă", a declarat o altă participantă la miting.

"Uniunea Europeană este unica şansă de a duce Molodova pe o cale de dezvoltare puternică", crede un bărbat.

Printre cei care au venit în centrul capitalei au fost şi foarte mulţi bătrâni.

"Îmi pare bine că poporul nostru majoritatea a înţeles ce poate da Europa. La 88 de ani poate voi avea şi eu câţiva ani să trăiesc ca europenii", a spus un bărbat.

Numărul participanţilor la miting a depăşit chiar şi cele mai îndrăzneţe aşteptări ale organizatorilor evenimentului. Potrivit datelor poliţiei, în inima Capitalei au venit peste 100 de mii de oameni. Pentru a evita orice incident, în piaţă au fost disclocaţi sute de poliţişti.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu