Ce au declarat Creţu, Pleşca şi Lupu, după ce au fost audiaţi de Comisia de anchetă în cazul morţii lui Sorin Paciu

Embed:

Zece funcţionari au fost luaţi la întrebări. Iar fostul procuror general şi ministrul de Interne nu s-au prezentat. Este bilanţul unei noi zile de audieri desfăşurate de Comisia parlamentară care anchetează circumstanţele morţii omului de afaceri Sorin Paciu.

"Persoanele participante la vânătoare au făcut declaraţii în linii generale asemănătoare cu ale celor audiaţi în teritoriu, adică trase la indigo", a declarat Anatolie Zagorodnîi, preşedintele Comisiei de anchetă.

După discuţii, cei anchetaţi s-au arătat scumpi la vorbă. "Toate întrebările la Comisie. Ce am avut de comentat, am spus la audieri". Acesta a fost răspunsul fostului director al Agenţiei Moldsilva, Ion Lupu.

Şi fostul vicepreşedinte al Curţii de Apel Chişinău, Gheorghe Creţu, dar şi actualul preşedinte al instituţiei au refuzat să discute cu presa. "Noi am făcut depoziţii la Comisia de anchetă şi vom face şi la Procuratură. Atât", a declarat preşedintele Curţii de Apel, Ion Pleşca.

Mai vorbăreţ a fost procurorul interimar, Andrei Pântea. El a anunţat despre modificarea componenţei grupului de procurori care anchetează cazul din Pădurea Domnească. "Am inclus reprezentanţi ai Departamentului urmărire penală de la MAI şi procurori din alte subdiviziuni decât cea iniţială", a precizat Pântea.

Audierile vor continua şi mâine. Deputaţii urmează să discute cu reprezentanţii Ministerului Sănătăţii, Consiliului Superior al Magistraturii, dar şi cu reprezentanţii operatorilor de telefonie mobilă.

Publika.me reaminteşte că astăzi, Comisia parlamentară care investighează omorul din Pădurea Domnească a audiat mai multe persoane. Fostul procuror general, Valeriu Zubco, nu a venit la audieri. Acesta urmează să vină luni să dea explicaţii. Comisia parlamentară de anchetă a stabilit că marţi, 5 februarie, vor fi audiate şi primele persoane în stat.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu