Ce au arătat testele în cazul a şapte moldoveni, reveniţi de peste hotare, care erau suspectaţi de coronavirus

(UPDATE 19:41) Reprezentanţii Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale au venit cu precizări în cazul a şapte moldoveni, reveniţi de peste hotare, care erau suspectaţi de coronavirus. Testele nu au confirmat prezenţa virusului COVID-19.   

"Au fost prelevate probe și transmise pentru testare la Laboratorul ANSP. Informăm că rezultatele sunt negative la prezența Coronavirus de tip nou. 6 persoane au revenit din Italia, 1 din Coreea", menţionează reprezentanţii ministerului Sănătăţii.

(16: 59) Cel mai recent caz de suspecţie de coronavirus a fost înregistrat în raionul Străşeni, la o femeie de 46 de ani. Aceasta a revenit acum două săptămâni din Italia cu autobuzul de pe linia Milano-Chişinău.

Medicii infecționiști i-au prelevat probele necesare care, în cele din urmă, nu au confirmat prezenţa virusului COVID-19.   

"Pacienta a fost adusă cu asistenţa medicală de urgenţă într-o stare de gravitate medie, cu semne de infecţie virală acută", a menţionat Rodica Croitoru, director adjunct al Spitalului Raional Străşeni.

Pacienta va rămâne sub supravegherea medicilor, iar în cazul în care starea generală de sănătate a acesteia se va agrava, ea va fi supusă unui test repetat.

PUBLIKA.MD aminteşte că ministrul Sănătăţii, Viorica Dumbrăveanu, care a venit în plenul Parlamentului, pentru a răspunde la întrebările deputaţilor, a declarat că virusul COVID-19 nu a ajuns în Moldova, iar autorităţile nu au niciun interes să muşamalizeze eventuale cazuri de îmbolnăvire.

Demnitarul a recunoscut că au fost persoane suspecte de coronavirus, dar rezultatele analizelor de laborator au fost negative. 

"Vreau să vă asigur că nu este în interesul nici a ministerului Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, dar în general a nimănui să muşamalizăm existenţa vreunui  caz. Existenţa unui caz care este înregistrat presupune un alt nivel în cazul respectiv de alertă şi alt nivel de măsuri care trebuie să fie întreprinse", a precizat Dumbrăveanu.

loading...

Lasă un comentariu