Ce aşteaptă oamenii de la noul Preşedinte VIDEO

Embed:

Odată cu alegerea preşedintelui, vom avea tot mai multe proiecte finanţate de Occident. Totodată, pentru ca reformele să fie implementate cu succes, şeful statului va trebui să negocieze cu opoziţia şi să încerce să prevină divizarea societăţii. Opiniile au fost exprimate aseară la VoxPublika.

"Unele proiecte se vor dezvolta şi vor fi acordate ajutoare financiare. Important este că vor fi iniţiate programe de dezvoltare a infrastucturii, pe care le aşteptăm demult", spune Directorul Institutului Economiei de Piaţă, Roman Chirică.

Unii invitaţi consideră că Nicolae Timofti nu reprezintă interesele societăţii, ci ale unor grupări politice.

"Nicolae Timofti corespunde mai mult intereselor partidelor politice. Cel mai probabil, noul preşedinte ales va fi un jucător de plan secund", este de părere directorul CREDO, Sergiu Ostaf.

În opinia unor analişti politici, preşedintele va trebui să joace rolul unui arbitru, iar principalele provocări vor apărea în negocierile cu opoziţia.

"Cert este faptul că lupta politică nu s-a încheiat, ci a intrat într-o nouă fază", a opiniat Directorul Institutului de Politici Publice, Viorel Cibotaru.

Unii invitaţi au spus că este important ca Nicolae Timofti să prevină scindarea societăţii.

"Autorităţile încă nu au găsit cuvintele, care ar uni societatea. Principala sa misiune este să facă în aşa fel, încât toţi cetăţenii ţării să simtă că, în sfârşit, au preşedinte", a punctat avocatul Ruslan Uscov.

La întrebarea dacă vom trăi mai bine după alegerea preşedintelui, doar 18 la sută dintre telespectatori au răspuns pozitiv.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu