Ce ar face Greceanîi cu Guvernul Filat, dacă ar ajunge preşedinte

Deputatul PCRM Zinaida Greceanîi, fost prim-ministru al Republicii Moldova, ar fi gata să nu demită Guvernul Filat, dacă ar fi aleasă în funcţia de şef al statului. Declaraţiile au fost făcute într-un interviu pentru ziarul Timpul.

"Poate că cineva aşteaptă o asemenea soluţie, să fie demis Guvernul Filat, dar eu privesc lucrurile altfel. Dacă te-ai apucat de ceva, trebuie să-ţi faci datoria până la capăt. Soluţia e alta: numai cei care au capacitate să muncească pentru ţară, să o facă", spune deputatul comunist.

De asemenea, fostul prim-ministru consideră că "Filat, poate, s-ar descurca mai bine cu un alt cabinet de miniştri, dacă n-ar fi legat de angajamente de partid".

Totodată, deputatul PCRM a lăsat să se înţeleagă că îl susţine pe Filat în lupta cu miniştrii, care nu se supun indicaţiilor date de şeful Guvernului.

"Eu mai înţeleg când miniştrii nu se consultă cu premierul, ci cu şeful de partid. Dar nu accept când ei nu-i dau ascultare prim-ministrului. Totul trebuie să aibă o limită, iar guvernarea actuală a depăşit limitele", spune fostul şef al Executivului.

Zinaida Greceanîi refuză să vorbească despre posibilele modalităţi de alegere a şefului statului şi candidaţii la acest fotoliu.

"Nu vă spun. Din principiu nu vă spun, fiindcă asta nu ar mai schimba nimic. Ce se va întâmpla, veţi vedea. O să fie interesant. Nu ştiu, nu cred că doar eu pot fi candidatul PCRM la acest fotoliu. Nu cred că lucrul acesta e bătut în cuie. Ar fi mai multe de spus şi se vor spune la momentul oportun", precizează deputatul PCRM.

Întrebată dacă ar vota pentru cadidatura lui Filat sau Lupu la funcţia de şef al statului, Greceanîi a răspuns: "Ceea ce îmi propuneţi se numeşte dilemă falsă. Vorbiţi despre doi candidaţi, dar eu ştiu că ei pot fi mult mai mulţi. Poate că ajungem la compromis şi alegem o persoană din afara cadrului politic parlamentar, care să scoată tensiunea şi rivalitatea cronică dintre partide. Să vedem cum se va aranja contextul politic. Eu sunt convinsă că se va găsi acel candidat şi nu e cazul să dau nume", a conchis fostul premier.

 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu