Ce alimente OTRĂVITOARE consumi în fiecare zi

Zilnic consumăm produse care conţin otrăvuri letale, însă puţini dintre noi conştientizează acest lucru. Te uimeşte acest fapt? Mulţi consideră că fructele şi legumele sunt un adevărat izvor de vitamine. Adevărat, însă trebuie să ştii că şi pentru legume există reguli destinate să protejeze siguranţa alimentară, dar totuşi câteodată oamenii se sinucid mâncând fără să ştie că există şi o parte dăunătoare a plantei, scrie www.zumi.md.

Pentru a evita un eventual pericol pentru sănătatea ta, descoperă care sunt cele mai comune otrăvuri  pe care le foloseşti zilnic în bucătăria ta.

1.  ROŞIILE

Deşi leguma în sine nu conţine otravă, tulpinile, precum şi frunzele, conţin o substanţă chimică cunoscută sub numele de glicoalcaloid. Roşiile sălbatice au concentraţii mai ridicate de otravă. Această substanţă chimică este cunoscută ca provocând dureri stomacale, dar şi nervozitate.

2. MERELE

Fructul în sine nu conţine substanţe chimice, dar seminţele mărului conţin cianură. În niciun caz seminţele de mere nu ucid, dar cu siguranţă nu sunt recomandate. Desigur, dacă sunt administrate în cantităţi mari, ele pot duce la complicaţii.

3. CIREŞELE

Chiar dacă au un aspect extrem de apetisant, cireşele sunt toxice, şi anume sâmburii acestor fructe.   Aceştia conţin cianură de hidrogen. Deci, dacă ai mestecat un sâmbure de cireş, acesta a produs automat cianură de hidrogen. Simptomele de otrăvire uşoară includ dureri de cap, ameţeală, confuzie, anxietate şi vărsături. Dozele mai mari pot duce la dificultăţi în respiraţie, creşterea tensiunii arteriale şi a ritmului cardiac, dar şi insuficienţă renală. 

4. MIGDALELE

Migdalele sunt foarte dăunătoare, dacă nu sunt preparate la o sursă de căldură. Migdalele amare trebuie să fie tratate pentru a elimina otrava. Seminţele sunt pline de cianuri şi în multe ţări este ilegal să fie vândute până nu au fost procesate pentru a îndepărta otrava din aceste seminţe.

VEZI LISTA ÎNTREAGĂ PE WWW.ZUMI.MD

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu