Ce-ai zice dacă ţi-ai consulta frigiderul ce trebuie să cumperi şi maşina de spălat când să se pună pe treabă?

Un nou serviciu de chat lansat de cei de la LG le permite utilizatorilor să vadă ce mâncare au în frigider şi să controleze şi alte dispozitive pe care le deţin.

Pentru moment aplicaţia respectivă poate fi folosită doar în Coreea de Sud, dar LG a anunţat că are planuri de extindere, întâi în SUA, apoi pe celelalte pieţe. Experţii sugerează însă că este vorba de un serviciu de nişă şi că acesta nu va avea o rata prea mare de adopţie, plus că se află în stadiul incipient al penetrării pieţei.

Aplicaţia funcţionează prin intermediul Line, un serviciu de chat extrem de popular în Asia. Ori de câte ori uşa frigiderului este închisă şi deschisă acesta face o fotografie a interiorului prin intermediul unei camere. Desigur, ea este trimisă posesorului şi acesta poate vedea ce lipseşte şi ce trebuie să cumpere în drum spre casă. De asemenea, se pot oferi şi date legate de termenul de expirare al alimentelor, doar că pentru acest lucru utilizatorul va trebui să introducă manual informaţiile necesare pentru fiecare produs în parte.

În ceea ce priveşte maşina de spălat, aceasta poate fi activată prin trimiterea unui sms cu textul "Porneşte ciclul de spălare", iar update-urile pot fi obtinute cu sintagma "Ce faci?". La fel, cuptorului i se poate cere să regleze o anumită temperatură pentru ceea ce urmează să fie pregătit, scrie hit.ro, cu referinţă la BBC.

 

 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu