Ce-a "visat" Vlad Filat? Peste noapte spune DA unui consulat al Rusiei la Tiraspol

Embed:

Premierul Vlad Filat îşi schimbă declaraţiile peste noapte, fără a spune cum este este posibil acest lucru. Dacă în urmă cu două zile prim-ministrul se arăta categoric împotriva deschiderii unui consulat al Federaţiei Ruse la Tiraspol, ieri primul ministrul spune că acest lucru este firesc. 

„Au fost solicitări pe parcursul timpului, vreau să vă spun că şi din partea Ucrainei. Regiunea transnistreană este parte componentă a Republicii Moldova şi aşa cum avem consulate la Bălţi, la Cahul, la Ungheni, este firesc să avem consulat şi la Tiraspol. Însă până ca acest lucru să se întâmple, urmează să avem un şir de reglementări care reies din situaţia reală ce ţin de asigurarea cu securitatea şi imunitate diplomatică a celor care funcţionează acolo. Solicitarea a fost auzită, urmează să gândim şi să venim cu o decizie în acest sens”, a spus Vlad Filat în cadrul unui interviu pentru Europa Liberă.

Şi asta după ce premierul moldovean spunea la 17 aprilie că „la Tiraspol consulate nu vor fi deschise, deoarece Republica Moldova este un stat independent suveran şi integru”.

Amintim că, în timpul vizitei sale recente, vicepremierul rus Dmitrii Rogozin a promis că va discuta cu autorităţile de la Chişinău asupra posibilităţii deschiderii unui consulat al Rusiei la Tiraspol. Potrivit lui, noua reprezentanţă diplomatică ar facilita perfectarea actelor pentru cetăţenii ruşi din regiune.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu