Ce a scris presa străină despre vizita la Chişinău a Angelei Merkel

Embed:

În loc să salveze Europa, Angela Merkel a ales un stat post-sovietic minuscul despre care nu se ştie nimic şi unde nu a fost nimeni niciodată. Asta scrie publicaţia "Die Welt" despre vizita cancelarului german la Chişinău. 

Autorul articolului din "Die Welt" mai menţionează că Angela Merkel a decis să vină în Moldova, probabil, la îndemnul consilierului său pentru politică externă, care preferă sarcinile dificile. Deutsche Welle adaugă şi faptul că vizita aduce speranţe pentru rezolvarea conflictului transnistrean.

Finanz Nachrichten scrie că Merkel a mers într-o ţară mică şi săracă, dar cu potenţial. În acest context, publicaţia menţionează că Moldova are probleme suficiente, dar investitorii trebuie să dea dovadă de răbdare şi perseverenţă.

Vizita Angelei Merkel prevesteşte Moldovei un protectorat ruso-german, titrează Nezavisimaia Gazeta. Publicaţia rusă face referire la declaraţiile unor politicieni moldoveni, potrivit cărora, Germania încearcă să găsească o soluţie de compromis pentru reglementarea problemei transnistrene, care să convină Chişinăului, Tiraspolului, dar şi Moscovei.

Angela Merkel vine în Moldova pentru a susţine acţiunile de pace privind rezolvarea conflictului transnistrean. Despre asta scrie revista on-line Europe, care subliniază că vizita cancelarului german reprezintă un efort pentru îmbunătăţirea relaţiilor cu ţara noastră.

Radio Free Europe scrie despre faptul că deplasarea Angelei Merkel este un semn de sprijin al aspiraţiilor de integrare europeană ale Republicii Moldova. 

Despre scopul vizitei Angelei Merkel scrie şi Golos Rosii. Ziariştii se întreabă dacă nu cumva este pregătit terenul pentru ca Moldova să intre în Uniunea Europeană.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu