Ce a încercat să facă Dorel Musteaţă, după ce judecătorii au reclamat presiuni din partea unor membri ai CSM

Embed:

Preşedintele interimar al Consiliului Superior al Magistraturii, Musteaţă, încearcă să obţină cercetarea penală a cel puţin doi judecători, unul dintre care este preşedintele Asociaţiei Judecătorilor, Vladislav Clima.

Tentativa lui Dorel Musteaţă vine a doua zi după ce Asociaţia Judecătorilor, condusă de Clima, a reclamat că unii membri ai CSM fac presiuni şi intimidări asupra mai multor judecători care au semnat pentru ridicarea mandatelor tuturor membrilor CSM, cu scopul de a-i determina să-şi retragă semnăturile. 

Solicitat telefonic, preşedintele Asociaţiei Judecătorilor, Vladislav Clima, a precizat că nu poate spune despre ce intimidări este vorba şi ce fel de presiuni se fac asupra membrilor asociaţiei pe care o conduce, din motiv că este judecător al Curtea de Apel, iar la moment este pe rol o cauză penală ce are legătură cu acest incident.

Preşedintele interimar al Consiliului Superior al Magistraturii, Dorel Musteaţă a invocat o sesizare a ministrului de Interne Andrei Năstase, în care sunt menţionaţi mai mulţi judecători, pe care acesta îi acuză de implicarea în Laundromat. Printre ei se numără şi un magistrat care a semnat pentru demiterea membrilor CSM. Argumentele lui Musteaţă au fost respinse de către majoritatea membrilor CSM prezenţi în şedinţă, motiv pentru care s-a amânat examinarea propunerii pentru următoarea şedinţă.

Între timp, unele site-uri s-au grăbit să titreze că CSM a sesizat Procuratura Generală privind anchetarea a cinci judecători sau că Procuratura Generală cere la CSM ridicarea imunităţii a cinci judecători.

Ulterior, Procuratura Generală a remis un comunicat prin care a dezminţit aceste informaţii, precizând că apreciază informarea obiectivă a societăţii de către presă. Nici după difuzarea comunicatului Procuraturii, unele instituţii de presă anu au corectat informaţia falsă.

Lasă un comentariu