Ce a făcut un tenisman japonez pentru a ajunge erou în Ţara Soarelui Răsare

Embed:

Japonezul Kei Nishikori s-a întors erou în ţara natală, după ce a avut prestaţie sezaţională în acest an la US Open. Acesta a primit nu doar aplauze la Tokyo, dar şi un automobil de la sponsori. La finalul gradiosului eveniment organizat special pentru el, tenismenul şi-a anunţat participarea la Open-ul Japoniei, care este programat la sfârşitul lunii septembrie.

Kei Nishikori a reuşit o performanţă istorică pentru tenisul din Japonia, după ce în acest an a reuşit să joace pentru prima dată finala unui turneu de Mare Şlem. Pentru succesul obţinut la US Open, tenismenul a primit cadou de la sponsori un Jaguar.

După fastuoasa ceremonie organizată la Tokyo, Nishikori şi-a anunţat participarea la Open-ul Japoniei de la sfârşitul lunii spetembrie, competiţie pe care a câştigat-o în 2012.

"Am intrat în lista celor mai buni zece tenismeni din lume, mai exact, sunt pe locul opt. Asta mă face mai încrezător în forţele proprii, faptul că am reuşit să ajung atât de departe la un turneu de Mare Şlem. Ştiu că va fi foarte greu şi mă aşteaptă o perioadă dificilă, dar vreau să devin într-o zi numărul unu", a spus sportivul japonez.

Nishikori, în vârstă de 24 de ani, a devenit primul tenismen nu doar din Japonia, dar şi din Asia care a ajuns să joace finala a unui turneu de Mare Şlem. Acesta l-a învins în semifinale la US Open pe Novak Djokovic , dar în ultimul act a pierdut în faţa croatului Marin Cilic.

Nishikori a mai reuşit o performanţă importantă pentru istoria tenisului. Niponul a disputat prima finală de Mare Şlem din ultimii nouă ani în care nu au ajuns niciunul dintre cei mai buni patru tenismeni din lume, Roger Federer, Rafael Nadal, Novak Djokovic sau Andy Murray.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu