Ce a dorit să le propună speakerul Candu liderilor manifestanţilor care I-AU RESPINS INVITAŢIA LA DIALOG

Embed:

Arătându-se dezamăgit că liderii demonstranţilor nu au venit să discute despre revendicările înaintate guvernării chiar de ei, preşedintele Parlamentului Andrian Candu a relatat jurnaliştilor despre lista de oferte elaborate.

"Am dat dovadă de deschidere şi i-am invitat la dialog care înseamnă flexibilitate, deschidere, acceptare de argumente. Dar ei cred ca pot face ceea ce vor, ei astfel înţeleg democraţia", a declarat Andrian Candu la un briefing de presă, cu referire la politicienii Igor Dodon, Renato Usatîi şi Andrei Năstase.

Astfel, la capitolul demiterii şefilor unor instituţii - revendicate de protestatari - Andrian Candu a specificat că membrilor Comisiei Electorale Centrale le expiră mandatul în luna februarie şi aceştia oricum vor fi schimbaţi.

Ca urmare a intenţiei de a reforma CNI şi CNA, preşedintele Parlamentului a spus că se vor organiza noi concursuri publice pentru desemnarea unor noi conducători.

Guvernatorul BNM deja se află în demisie şi Parlamentul urmează să desemneze un guvernator şi să completeze conducerea Băncii Centrale.

Referitor la revendicarea de a-l elibera din arest pe activistul Grigore Petrenco, Andrian Candu a spus că ar putea fi formată o comisie parlamentară care să raporteze despre acest caz sau sarcina ar putea fi delegată Comisiei permanente pentru drepturile omului din Parlament, preşedinţia căreia este deţinută de Partidul Socialiştilor (PSRM).

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu