Ce a discutat premierul Maia Sandu cu ambasadorii SUA și UE, care au venit DE URGENŢĂ la Guvern

Embed:

Decizia Guvernului de a-și asuma în fața Parlamentului modificarea Legii Procuraturii a fost discutată aseară de premierul Maia Sandu cu ambasadorul SUA, Dereck Hogan, dar și șeful Delegației UE la Chișinău, Peter Michalko. Întâlnirea a avut loc la solicitarea diplomaților străini. Declaraţiile au fost făcute de prim-ministru, în cadrul unei emisuni la un post privat de televiziune. 

"Au aflat despre această iniţiativă şi au venit să se documenteze din prima sursă. Eu le-am explicat, le-am dat toate detaliile, despre aceasta a fost discuţia. A fost o întâlnire la solicitarea lor", a precizat Maia Sandu.

Totodată, şeful Cabinetului de miniştri a precizat că oficialii sunt conştienţi de riscurile căderii Guvernului și necesitatea organizării unor alegeri anticipate.

"Evident că dumnealor sunt conştienţi de toate riscurile şi îşi doresc ca să continuăm, însă să continuăm doar în situaţia în care suntem siguri că putem să facem această reformă a justiţiei. Această reformă a justiţiei este condiția pentru asistența financiară pe care o primește Republica Moldova de la partenerii externi. Noi nu doar că ne dorim să facem această reformă, noi suntem obligați să facem reforma justiției, dacă vrem să putem conta pe resurse externe să susținem bugetul și să putem să implementăm programele sociale pe care și le dorește și Partidul Socialiștilor", a menţionat Maia Sandu.

PUBLIKA.MD aminteşte că ambasadorul SUA, Dereck Hogan, dar și șeful Delegației UE la Chișinău, Peter Michalko, au fost surprinși aseară cum ieșiau din clădirea Guvernului. Asta,după ce, ieri, Executivul și-a asumat răspunderea în fața Parlamentului pe un proiect de modificare a Legii Procuraturii.

Proiectul a fost introdus în ordinea de zi în ultimul moment, fiind dat citirii de ministrul Justiției, Olesea Stamate și prevede ca prim-ministrul să fie cel care înaintează lista scurtă cu cel puțin 2 candidați către Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) pentru suplinirea funcției de procuror general.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu