Ce a discutat Eugen Carpov cu reprezentantul special al Rusiei pentru conflictul transnistrean

Viceprim-ministrul pentru reintegrare, Eugen Carpov, a discutat, astăzi, cu Serghei Gubarev, reprezentantul special al Federaţiei Ruse pentru conflictul transnistrean. Întrevederea a avut loc la Chişinău. Oficialii au vorbit despre ultimele schimbări produse pe malul stâng al Nistrului şi evoluţiile în procesul de reglementare a conflictului transnistrean.

Vicepremierul pentru reintegrare şi reprezentantul special al Rusiei au făcut un schimb de opinii cu privire la perspectivele dosarului transnistrean într-o perspectivă apropiată, aspecte ce ţin de situaţia politică şi de securitate din regiune, precum şi referitor la poziţiile actorilor internaţionali implicaţi.

Cei doi şi-au exprimat încrederea că runda de negocieri în formatul "5+2", de la Dublin, din 28-29 februarie 2012, va constitui un bun prilej pentru evaluarea şanselor reale de avansare în soluţionarea conflictului transnistrean.

Eugen Carpov a declarat că autorităţile moldoveneşti sprijină identificarea cât mai rapidă a unei soluţii durabile a conflictului, care să asigure stabilitatea şi prosperitatea regiunii, în baza respectării principiilor suveranităţii şi integrităţii teritoriale ale Republicii Moldova în graniţele sale recunoscute pe plan internaţional. În acest scop, Chişinăul contează pe sprijinul partenerilor internaţionali implicaţi.

Oficialii au convenit asupra continuării dialogului bilateral pe problematica transnistreană între Chişinău şi Moscova.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu