Ce a declarat Zinaida Greceanîi, după ce socialiştii s-au convocat în şedinţa fracţiunii parlamentare (VIDEO)

Embed:

Coaliţia trebuie păstrată cu orice preț. Declarţia a fost făcută de liderul PSRM, Zinaida Greceanîi, după ce socialiştii s-au convocat în şedinţa fracţiunii parlamentare.

"Noi am discutat situația care s-a creat şi am convenit următoarele: în primul rând toată fracțiunea este absolut de acord, noi trebuie cu orice preț să păstrăm această coaliție, majoritate parlamentară care este. De aceea, noi mai face o încercare, mâine la ora 09:00 am convocat dimineață, în Parlament, ședința fracțiunii la care o invităm, la ora 09.00, şi pe doamna prim-ministru. Dat fiind că asumarea de responsabilitate este înaintată deja, înregistrată în Parlament, acest proiect de lege, noi suntem obligați, de aceea eu acum merg la Parlament, voi convoca ședința Biroiului. După ședința Biroului o să le propun colegilor ca, mâine, la ora 15.00, să petrecem ședința Parlamentului. Mâine totul o să aflați", a declarat Greceanîi. 

Amintim că mâine sau poimâine, PSRM urmează să se întrunească în şedinţa Consiliului Republican pentru a decide ce fac mai departe, după asumarea răspunderii Guvernului.

Citeşte şi: ULTIMA ORĂ! Socialiştii s-au convocat în şedinţa fracţiunii parlamentare (VIDEO)

Ieri, Guvernul și-a asumat răspunderea în fața Parlamentului pe un proiect de modificare a Legii Procuraturii.

Proiectul a fost introdus în ordinea de zi în ultimul moment, fiind dat citirii de ministrul Justiției, Olesea Stamate și prevede ca prim-ministrul să fie cel care înaintează lista scurtă cu cel puțin 2 candidați către Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) pentru suplinirea funcției de procuror general.

Citeşte şi: Igor Dodon: Soarta Guvernului Sandu va fi decisă în decurs de 72 de ore

De menţionat că PSRM s-a pronunțat categoric împotriva numirii Procurorului General pe criterii politice.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu