Ce a anunţat Petro Poroşenko în cadrul unei discuţii telefonice cu Catherine Ashton

Embed:

O nouă întâlnire trilaterală, mediată de OSCE, pentru soluţionarea crizei din estul Ucrainei ar putea avea loc astăzi. Anunţul a fost făcut chiar de preşedintele ţării vecine, Petro Poroşenko, în cadrul unei discuţii telefonice cu şefa diplomaţiei europene, Catherine Ashton. Între timp, militarii ucraineni câştigă teren în lupta cu separatiştii din estul ţării. 

"În prezent, autorităţile deţin controlul a 23 dintre cele 36 de raioane din regiunea Donbass: 13 dintre cele 18 raioane din regiunea Doneţk şi 10 dintre cele 18 raioane din regiunea Lugansk", a declarat secretarul Consiliului ucrainean pentru Securitate, Andrei Parubii.

Cel mai recent oraş eliberat de forţele armate ale Ucrainei este Nikolaevka, din regiunea Doneţk. În timpul operaţiunii, nouă militari au murit, iar 13 au fost răniţi. Ministrul ucrainean de Interne, Arsen Avakov, a anunţat că 50 de insurgenţi au fost luaţi prizonieri. Totodată, militarii au eliberat aproximativ 150 de femei şi copii care erau ţinuţi ostatici de către militanţii proruşi.

Iar mişcarea Inforezist a sesizat o coloană de tehnică militară în apropierea frontierei ruso-ucraineană. Printre acestea sunt trei tancuri şi mai multe blindate. Şi internauţii au postat înregistrări video care confirmă acest fapt.

În pofida luptelor grele care se dau în regiune, separatiştii împiedică formarea unui coridor de evacuare a civililor din zona luptelor. Totuşi, Kievul a anunţat că va lansa o operaţiune de evacuare începând cu săptămâna viitoare.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu