CCA a sancţionat 90% dintre principalele posturi TV

În anul precedent, 90 la sută dintre principalele televiziuni din Moldova au fost sancţionate de către Consiliul Coordonator al Audiovizualului. Penalizările au fost cauzate de încălcarea regulilor de plasare a publicităţii, de către radiodifuzori. Informaţia a fost prezentată deputaţilor de către preşedintele CCA, Marian Pocaznoi, în cadrul şedinţei Parlamentului. În opinia liberal-democratului Ghenadie Ciobanu, această statistică demonstrează tendinţe negative.

Deputaţii au vrut să afle dacă pe parcursul anului 2011, a fost sancţionat vreun post de televiziune pentru plasarea necorespunzătoare a publicităţii.

„Au fost monitorizate toate posturile TV cu licenţă, în afară de cele locale. 90 la sută dintre difuzori au fost sancţionaţi pentru nerespectarea acestor reguli. CCA se implică activ, deoarece este vorba despre venituri şi CCA este cointeresat ca pe piaţă să existe o concurenţă sănătoasă”, a informat Marian Pocaznoi.

„Consiliul a aplicat radiodifuzorilor 187 de sancţiuni, pentru nerespectarea regulilor de plasare a publicităţii, nerespectarea pluralismului de opinie şi încălcarea drepturilor minorilor”, a mai adăugat Pocaznoi.

Deputatul PLDM Ghenadie Ciobanu consideră că numărul mare de penalizări demonstrează „o tendiţă destul de proastă”: „Aceasta vorbeşte despre dependenţa mass media şi despre faptul că mai curând nu există libertate de exprimare”.

Preşedintele CCA a ţinut, totuşi, să precizeze, că de la începutul anului 2012, numărul de sancţiuni aplicate în urma încălcărilor articolelor din Codul Audiovizualului cu privire la publicitate a scăzut până la 30-40%.

 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu