CC CONDAMNĂ ATACUL ASUPRA SA. Înalta Curte regretă atacurile în adresa sa din ultimele zile

Embed:

Curtea Constituțională regretă atacurile vehemente în adresa sa și condamnă presiunile politice la care este supusă în ultimele zile, se arată într-un comunicat de presă difuzat de instituţie. 

Într-un stat democratic, deciziile Curţii nu sunt supuse discuţiilor, ele pot fi doar executate, se precizează în comunicat.

Niciun scop politic nu poate justifica atacurile împotriva singurei autorități legitime de jurisdicție constituțională. Cei care îndeamnă la dizolvarea Curţii Constituţionale sunt, de fapt, inamici ai democraţiei, mai subliniază magistraţii.

În continuare, înalta Curte explică faptul că, potrivit Codului Civil, o lună are 30 de zile, prevedere care a şi determinat judecătorii să decidă că Parlamentul trebuie să fie dizolvat în 90 de zile de la confirmarea rezultatelor alegerilor parlamentare şi validarea mandatelor de deputat.

În comunicat se mai menţionează că doar forțele politice care NU au ajuns la un consens cu respectarea termenului constituțional, se fac responsabile de blocajul și de nefuncționalitatea forului legislativ.

În acest context, Curtea reiterează faptul că Parlamentul a fost dizolvat şi că orice decizie luată de acesta după data de şapte iunie este neconstituţională.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu