CC a respins sesizarea privind neconstituţionalitatea trecerii CNA în subordinea Guvernului

Embed:

Centrul Naţional Anticorupţie rămâne în subordinea Guvernului. Curtea Constituţională a respins sesizarea privind neconstituţionalitatea trecerii CNA în subordinea Executivului. CC motivează că nu este în competenţa magistraţilor de a stabili acest lucru.

"Curtea Constituţională decide: se sistează procesul privind controlul constituţionalităţii legii nr. 6 din 3 mai 2013 pentru modificarea şi completarea unor acte legislative. Prezenta decizie este definitivă şi nu poate fi supusă niciunei căi de atac", a comunicat judecătorul Curţii Constituţionale Tudor Panţâru.

Autorul sesizării, deputatul neafiliat Sergiu Sîrbu, a menţionat că se va supune deciziei Curţii.

"Ultimele două decizii au demonstrat că Curtea se ghidează de Constituţie şi acele învinuiri aduse nu au niciun suport. Curtea a hotărât că nu este în competenţa sa de a se expune pe marginea acestei situaţii şi nu a spus dacă este legal sau nu. Această lege are foarte multe lacune, s-a votat în grabă", a declarat deputatul neafiliat Sergiu Sîrbu.

Documentul, adoptat pe 3 mai, cu votul liberal-democraţilor şi al comuniştilor, mai prevede ca directorul CNA să fie numit de şeful statului, la propunerea premierului.

Sesizarea lui Sârbu se referea şi la încetarea mandatului actualului director al instituţiei, care a fost numit pe un termen de 5 ani. Şi asta pentru că, odată cu trecerea CNA sub control guvernamental, Viorel Chetraru trebuie să părăsească această funcţie.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu