Cazurile de abuz asupra copiilor, tot mai frecvente în ţara noastră

Embed:

Cazurile de abuz asupra copiilor sunt tot mai frecvente în ţara noastră. Doar în lunile martie-mai ale anului trecut, peste 3.700 de copii au fost maltrataţi. Sunt datele raportului pentru primul semestru al anului de studii 2013-2014, ce urmează să fie prezentat astăzi de ministrul Educaţiei, Maia Sandu.

În ultimii ani, presa a scris despre mai multe cazuri de violenţă asupra copiilor şi tinerilor, în care au fost implicaţi profesori. De exemplu, în luna august 2013, o învăţătoare din satul Troiţa Nouă, raionul Anenii Noi, a fost acuzată de maltratarea unei eleve din clasa a treia. Potrivit procurorilor, fata a fost bătută şi a încuiată în subsolul şcolii, pentru că ar fi furat aproximativ 200 de lei.

O altă profesoară, de această dată din Capitală, a fost acuzată că a agresat fizic un elev de 11 ani. Ulterior, instanţa de judecată a decis că femeia trebuie să achite o amendă de 10 mii de lei. Un alt caz de violenţă asupra minorilor a avut loc într-un liceu din Cimişlia. Potrivit martorilor, directoarea instituţiei a agresat un elev care a închis uşa de la vestiar cu piciorul. Pentru fapta comisă, Direcţia de Învăţământ din Cimişlia i-a aplicat directoarei doar o mustrare.

Decanul Facultăţii de Psihologie şi Asistenţă Socială de la Universitatea de Stat din Bălţi a fost bănuit de hărţuire sexuală şi luare de mită. Dosarul a ajuns pe masa judecătorilor la începutul lunii octombrie. Un caz răsunător este cel al unui profesor de la Universitatea de Medicină "Nicolae Testemiţanu". Bărbatul a fost reţinut, acum doi ani, pentru pedofilie, pe motiv că ar fi întreţinut relaţii sexuale cu trei copii de 14 şi 15 ani.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu