Cazul Vardanean a devenit motiv de dispută între putere şi opoziţie

Embed:

Cazul Vardanean a devenit motiv de dispută între putere şi opoziţie. Comuniştii învinuiesc Alianţa de guvernare că a stat cu mâinile în sân, iar actuala conducere susţine că face tot posibilul pentru eliberarea ziaristului.

Vladimir Voronin susţine că Alianţa de guvernare ar trebui să anunţe toate organizaţiile internaţionale despre arestarea lui Vardanean, dar că nu face nimic în acest sens.

Vicepremierul Victor Osipov, întors recent de la Bruxeles, susţine că toate cele 56 de ţări-membre ale OSCE au fost informate despre cazul lui Vardanean şi fiecare întrevedere a sa a avut pe ordinea de zi problema arestării jurnalistului.

La câteva zile de la arestarea jurnalistului, secretarul partidului comuniştilor, Igor Muntean, declara că Osipov ar fi trebuit să meargă de urgenţă la Tiraspol şi să intervină pentru eliberarea lui Vardanean.

Autorităţile de la Tiraspol l-au arestat pe Ernest Vardanean pe 7 aprilie. Ziaristul este învinuit de înaltă trădare şi potrivit regulilor de acolo ar putea sta chiar şi 20 de ani în închisoare.

loading...

Lasă un comentariu