Cazul tânărului dispărut în regiunea transnistreană. Deputații PAS cer explicații autorităţilor

Embed:

Deputații Partidului Acțiune și Solidaritate cer explicații procurorului general și vicepremierului pentru Reintegrare în cazul tânărului dispărut în regiunea transnistreană, în decembrie. Este vorba despre Alexandru Rjavitin, originar din satul Pervomaisc. Parlamentarii cred că acesta a fost răpit de regimul separatist de la Tiraspol, iar autorităţile de la Chişinău refuză să vină cu o reacţie oficială. De cealaltă parte, vicepremierul pentru Reintegrare, Alexandru Flenchea, susţine că ştie despre acest caz şi a cerut pretinselor autorităţi din stânga Nistrului să-l elibereze pe tânăr, în cazul în care l-au reţinut.

În cadrul unei conferinţe de presă, deputaţii PAS au declarat că Alexandru Rjavitin a fost înrolat în structurile paramilitare din stânga Nistrului în august 2015. Ulterior, acesta a reuşit să dezerteze, pentru că ar fi fost supus abuzurilor. În decembrie anul trecut, Alexandru Rjavitin s-a întors în regiunea transnistreană să-și viziteze familia, iar câteva zile mai târziu, el a dispărut.

"Există infromaţii că Alexandru a fost răpit de structurile administraţiei de la Tiraspol, iar noi nu cunoaştem absolut nimic în ce condiţii, unde şi în genere dacă este în viaţă", a afirmat deputatul PAS, Doina Gherman.

În context, ei solicită viceprim-ministrului pentru Reintegrare, Alexandru Flenchea, să intervină şi să stabilească locul aflării lui Alexandru Rjavitin.

"Un cetăţean al Republicii Moldova a fost practic răpit şi nici până astăzi nu avem o reacţie a autorităţilor de la Chişinău care ar apăra interesele, siguranţa, demnitatea, libertatea cetăţeanului Republicii Moldova", a comunicat vicepreşedintele Parlamentului, Mihai Popşoi.

Vicepremierul pentru Reintegrare, Alexandru Flenchea a venit cu reacţie pe Facebook, unde a scris că a fost sesizat pe marginea acestui caz, dar nu ştie unde se află tânărul. Flenchea a mai menţionat că săptămâna viitoare va avea o întrevedere cu pretinsul ministru de externe al regiunii transnistrene, Vitali Ignatiev, şi va aborda acest subiect. În context, vicepremierul pentru Reintegrare a făcut apel la mediatorii și observatorii din formatul 5+2 să determine administrația de la Tiraspol să ofere informații și, dacă acestea se confirmă, să îl elibereze pe Alexandru Rjavitin. 

De asemenea, deputaţii PAS vor să află dacă acest caz se află şi în vizorul Procuraturii Generale şi au transmis o solicitare în acest sens procurorului general, Alexandru Stoianoglo. Într-un răspuns pentru Publika TV, purtătorul de cuvânt al Procuraturii, Emil Gaitur, a declarat că instituţia va examina demersul deputaţilor.

CITEŞTE ŞI: Un tânăr A DISPĂRUT fără urmă, după ce a povestit despre ororile din aşa-zisa armată transnistreană

loading...

Lasă un comentariu