Cazul procurorului bătut de Grigorciuc: A fost pornită o cauză penală

Embed:

Procuratura municipiului Chișinău, Oficiul Botanica, a pornit o cauză penală pe faptul agresării fizice a unui procuror. Aceasta urmează să informeze Procuratura Generală și Procuratura municipiului Chișinău, Oficiul Principal, despre acțiunile de urmărire penală întreprinse, dar și despre măsurile preventive aplicate.

În cadrul cauzei penale, Procuratura municipiului Chișinău, Oficiul Botanica, a ridicat probe video, precum și a audiat martori oculari ale celor întâmplate.

Cauza penală a fost pornită în temeiul bănuielii rezonabile de comitere a infracțiunii de huliganism. Potrivit legii, această infracțiune se pedepseşte cu amendă de până la 67 500 lei sau cu închisoare de până la 5 ani.

Amintim că în după amiaza zilei de miercuri, 11 septembrie 2019, procuror Şendrea a fost agresat fizic de către activistul şi susţinătorul blocului ACUM Pavel Grigorciuc, la uşa Curţii de Apel Chișinău.

Acesta i-a aplicat lovituri în diferite regiuni ale corpului, astfel încât victima a fost supusă examinării medico-legale și internată în spital.

CITEŞTE ŞI: Momentul în care Pavel Grigorciuc îl lovește și fuge după procurorul Șendrea

Lasă un comentariu