Cazul pacientei arse la Spitalul Floreasca. Intervenţia s-a desfășurat cu grave încălcări din partea medicilor

Embed:

Scandal la Spitalul Floreasca din București, unde o pacientă a luat foc pe masa de operație și a murit. Intervenţia, care a avut loc la sfârșitul lunii decembrie, s-a desfășurat cu grave încălcări din partea medicilor, arată un raport al Ministerului Sănătății.

Potrivit investigaţiei, femeia a fost diagnosticată preliminar greșit în ceea ce privește alergia la iod. Din această cauză, a fost utilizat biocidul pe bază de etanol, substanță cu o concentrație ridicată de alcool care este ușor inflamabilă.

O altă greșeală se referă la faptul că doctorii au folosit bisturiul electric împreună cu această substanță pentru dezinfectarea mâinilor echipei de chirurgi. În plus, operația a fost efectuată de un medic rezident, fără supravegherea unui coleg cu experiență.

Ministrul român al Sănătății, Victor Costache, a declarat că femeia de 66 de ani nu este prima astfel de victimă. Potrivit informațiilor preliminare, un alt pacient a ars pe masa de operație în vara acestui an, însă circumstanțele sunt încă neclare.

loading...

Lasă un comentariu