Cazul minorilor interogaţi de poliţiştii din Bălţi nu poartă caracter politic, spun oamenii legii

Embed:

Cazul celor 24 de minori interogaţi de poliţia din Bălţi într-un dosar penal nu poartă caracter politic, susţin oamenii legii. Reprezentanţii Comisariatului de Poliţie din Bălţi susţin că acest caz este unul de delapidare. Minorii au fost audiaţi în calitate de martori, pentru că au fost incluşi pe o listă de beneficiari ai unor cadouri de Revelion din partea Primăriei Bălţi.

Potrivit agenţiei Info-Prim Neo, preşedintele Comisiei Parlamentare pentru Drepturile Omului şi Relaţii Interetnice, Vadim Mişin, şi avocatul parlamentar, Tamara Plămădeală, au cerut vineri anchetarea de urgenţă a cazului.

În demersul către ministrului de Interne, Victor Catan, deputatul Vadim Mişin menţionează că a recepţionat numeroase plângeri despre încălcări flagrante a drepturilor omului de către colaboratorii comisariatului de Poliţie din municipiul Bălţi.

Pe de altă parte, potrivit portalului Omega, pe parcursul ultimelor zile, poliţiştii din oraşul Bălţi au interogat mai mulţi copii despre apartenenţa lor la organizaţia de pioneri din localitate. Potrivit aceleiaşi surse, viceprimarul municipiului Bălţi, Alexandru Usatâi, a declarat că poliţiştii au citat părinţii elevilor fără vreo explicaţie.

Lasă un comentariu