Cazul lui Boris Nemţov: Principalul suspect acuzat de asasinarea politicianului a fugit din Rusia

Comitetul rus de Investigaţii, care anchetează asasinarea politicianului de opoziţie Boris Nemţov, crede că Ruslan Muhudinov, acuzat de organizarea acestei crime, a plecat ilegal din Rusia, cu documente false, scrie ziare.com.

"Materialele primite sugerează ca Muhudinov ar fi putut părăsi Rusia ilegal cu un paşaport fals şi intenţionează să se stabilească în străinătate permanent", a declarat un anchetator, miercuri, la tribunalul moscovit Basmanny.

Muhudinov se află pe lista celor mai căutaţi oameni în Rusia.

Vina lui Ruslan Muhudinov în organizarea asasinării lui Boris Nemţov este confirmată de mărturiile celorlalţi inculpaţi, a explicat anchetatorul.

Ruslan Muhudinov a fost pus sub acuzare în absenţă pentru organizarea asasinatului lui Nemţov.

Politicianul Boris Nemţov a fost UCIS la Moscova (FOTO)

Boris Nemţov, în vârstă de 55 de ani, unul dintre cei mai vehemenţi critici ai preşedintelui rus Vladimir Putin, a fost împuşcat mortal pe 27 februarie, în timp ce se plimba pe un pod din apropierea Kremlinului cu prietena sa, fotomodelul ucrainean Anna Duritkaia, în vârsta de 23 de ani.

Putin a condamnat public asasinatul şi a promis că cei vinovaţi vor fi aduşi în faţa justiţiei.

Cinci ceceni - Ramzan Bahaiev, Tamerlan Eskerhanov, Sagit Gubasev, Anzor Gubasev şi Zaur Dadaiev - au fost reţinuţi de autorităţile ruse sub suspiciunea de implicare în asasinarea lui Boris Nemţov.

Dadaiev şi-a recunoscut iniţial implicarea în această crimă, după care şi-a retras mărturia, afirmând că a fost făcută sub ameninţare.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu