Cazul intoxicaţiei la un colegiu din Capitală. Corneliu Popovici: Persoanele care au pus în pericol sănătatea elevilor vor fi sancţionate

Embed:

Cazul elevilor intoxicaţi în căminul numărul 2 din cadrul Colegiului Tehnologic a fost discutat astăzi în cadrul unei şedinţe convocată de către Ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Corneliu Popovici.

În  cadrul acesteia s-a constatat că, conducerea instituției nu s-a autosesizat, nu a informat ministerul despre cazul menționat și despre acțiunile întreprinse. Astfel, în lipsa unei reacții din partea directorului Colegiului Tehnologic, Corneliu Popovici a solicitat:

- Constituirea unei Comisii care să evalueze situația creată în cadrul Colegiului Tehnologic;

- Rechemarea directorului la serviciu, având în vedere că acesta este delegat la un program de formare continuă;

- Sancționarea disciplinară a angajaților, care prin acțiunile iresponsabile a pus în pericol viața și sănătatea elevilor.

În termen de până la data de 24 ianuarie 2020, Comisia urmează să prezinte Raportul privind rezultatele evaluării, ulterior urmând a fi luate măsurile care se impun.

Menționăm că toți elevii, internați la spitalul Centrul Mamei și Copilului, diagnosticați cu hiperdozarea cu produs chimic fără efect toxic, sunt în afara pericolului. Patru dintre ei sunt la ore, iar unul este în continuare internat.

CITEŞTE ŞI: Intoxicaţie în masă la un colegiu din Capitală: Cinci elevi, transportaţi la spital

 

loading...

Lasă un comentariu