Cazul de la Caracal a mobilizat o țară întreagă. Românii cer detenţie pe viaţă pentru viol şi uciderea copiilor

Embed:

Aproape 50 de mii de români au semnat o petiţie pentru adoptarea unei legi, care prevede introducerea detenției pe viață pentru violatorii şi ucigaşii de copii sau femei însărcinate.

Iniţiativa aparţine Partidului Naţional Liberal din România, care a propus ca noua lege să se numească "Alexandra", în memoria fetei de 15 ani, care ar fi fost omorâtă de monstrul din Caracal.  Totodată, iniţiatorii petiției propun interzicerea eliberării condiționate a tâlharilor, criminalilor şi pedofililor. 

O lege similară, "TIJANA" a fost adoptată în Serbia în 2014, după ce o fată, Tijana Juric, a fost violată şi omorâtă. Între timp, continuă cercetările la casa lui Gheorghe Dincă, presupusul asasin al Alexandrei Măceşanu şi al Luizei Melencu.   

Chiar dacă gospodăria arăta dezastruos, suspectul avea un laptop, mai multe telefoane şi carduri bancare.

Potrivit presei române, în contul său erau transferate sume impunătoare de bani, despre care anchetatorii presupun că ar avea legătură cu alte infracţiuni.

Ieri, cercetătorii au găsit un sac cu cenuşă şi oseminte în marginea unui lan, care vor fi supuse testelor genetice. Dincă susţine că în sac sunt rămăşiţele Luizei, corpul căreia nu a fost deocamdată găsit. 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu