Cazul copiilor găsiţi înecaţi într-un canal din Congaz. Tatăl unuia dintre băieţi povesteşte cum s-a întâmplat tragedia

Doi verişori de numai cinci şi, respectiv, şapte ani, s-au înecat într-un canal al râului Ialpug din localitatea Congaz din Găgăuzia. Micuţii au fost găsiţi morţi la scurt timp după ce au ieşit la joacă împreună cu câţiva prieteni.

Tatăl unei dintre victime povesteşte că şi-a lăsat joi dimineaţă fiul de şapte ani la bunica şi a plecat la serviciu în Comrat. Când s-a întors acasă, bătrâna i-a spus că băiatul, împreună cu doi verişori, şi-a cerut voie să iasă la joacă.

Unul dintre ei a revenit acasă, dar ceilalţi doi aşa şi nu au mai ajuns. Atunci, bărbatul împreună cu rudele au pornit în căutarea băieţilor.

"Al treilea băiat este fiul mai mare al sorei mele. El nu poate vorbi, e bolnav. L-am întrebat unde sunt copiii şi atunci când i-am dat dulciuri a arătat în direcţia canalului", a spus tatăl unuia dintre copii. 

Bărbatul povesteşte că a plecat într-un suflet spre locul în care i-a fost indicat. Însă şi-a găsit copilul mort.

"Am observat o mână şi umărul fiului meu pe mal. Imediat l-am scos din apă. Al doilea copil a fost găsit de către localnici. În ajutor ne-au sărit şi pescarii. În timpul căutărilor, un vecin a călcat întâmplător pe corpul neînsufleţit al minorului", a spus tatăl unuia dintre copii. 

Vecinii spun că cele două familiii îşi supravegheau în permanenţă copiii.

"Sunt oameni cumsecade. Bunicul copiilor a decedat acum jumătate de an."

Angajaţii Inspectoratului de Poliţie din Comrat investighează circumstanţele în care şi-au pierdut viaţa cei doi verişori.

"Vom audia martorii şi rudele. În acest moment poliţiştii adună informaţii pentru a lua o decizie în acest caz", a spus  Snejana Tucan, ofiţer de presă la IP Comrat.

Potrivit datelor IGSU, de la începutul anului 14 minori s-au înecat în lacurile din ţară.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu