Cazul celor 7 cetăţeni turci. Filip cere Ministerului Educaţiei să se asigure că procesul de învăţământ nu va fi afectat, iar Candu solicită audieri

Embed:

Subiectul expulzării celor şapte cetăţeni turci, suspectați de legături cu o grupare islamistă, va fi discutat în Parlament. Şeful legislativului, Andrian Candu, a cerut Comisiei pentru securitate să organizeze audieri, la care să fie invitaţi să ofere informaţii responsabili de la SIS. 

Preşedintele Parlamentului solicită ca să fie analizate toate materialele apărute pentru a fi asigurat controlul public asupra acestui subiect.

De asemenea, premierul Pavel Filip a cerut Ministerului Educației să se asigure că procesul de învățământ în liceul privat, în care activau cei şapte cetăţenii turci, nu va fi afectat. Într-un comunicat de presă este menţionat faptul că autorităţile, ca și în cazul altor străini expulzați de pe teritoriul Moldovei, vor să se asigure că procedurile legale au fost respectate și decizia respectivă este bine argumentată.

Iar şeful statului Igor Dodon a scris pe o reţea de socializare că nu-l uimesc standardele duble ale presei în acest caz. Demnitarul susţine că au fost expulzări mai urâte, iar atunci mai multe instituţii media au tăcut sau au aplăudat.

Cei șapte cetățeni turci erau angajaţi la Liceul Orizont din Capitală. Ei sunt suspectați de legături cu o grupare islamistă şi au fost declaraţi indezirabili de autorităţile de la Chişinău.  

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu