Cazul Andrei Crăciun. Procurorul Lilian Cociu riscă până la şapte ani de închisoare

Embed:

Procurorul, Lilian Cociu, care l-a învinuit pe nedrept pe Andrei Crăciun de dublu omor, a ajuns pe banca acuzaţilor. Alături de el va compărea şi un poliţist, care este acuzat că a falsificat anumite acte, pentru a demonstra aşa-zisa vinovăţie a lui Andrei Crăciun.

"Nu au primit nimic. Au avut o cauză soluţionată. O cauză de rezonanţă, care s-a dat că a fost rezolvată, s-a scos presiunea de pe organele de drept ca şi cum persoana este identificată", a spus procurorul general, Eduard Harunjen.

Andrei Crăciun a stat mai bine de cinci ani în puşcărie, după ce a fost acuzat pe nedrept că a împuşcat doi bărbaţi şi a fost condamnat la 21 de ani de închisoare.

Drept urmare, el a primit o compensare a prejudiciului moral în valoare de 1,5 milioane de lei, sumă încasată din bugetul de stat.

Eliberarea lui Andrei Crăciun a fost posibilă după ce Publika TV a mediatizat cazul, iar dosarul a intrat în vizorul mai multor jurişti, care l-au catalogat drept unul fabricat. 

Inculpaţii riscă până la 7 ani închisoare, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de până la 5 ani.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu