CAZUL AMNESTY: Directoarea Liceului Lucian Blaga a fost SANCŢIONATĂ

Embed:

Directorul Liceului "Lucian Blaga" din Capitală, Valentina Olaru, a fost sancţionat disciplinar cu mustrare de către Direcţia Educaţie, Tineret şi Sport din Capitală.

Asta după ce, recent, mai mulţi elevi au participat la o lecţie publică, organizată de Amnesty International Moldova, şi au stat cu saci pe cap și cu ștreangul la gât în timpul evenimentului.

Minorii au mimat astfel că le cer autorităților moldovenești să-i aducă în ţară pe profesorii turci, declarați indezirabili.

Şefa Direcţiei educaţie a Primăriei municipiului Chişinău, Rodica Guţu, a declarat că sancţiunea a fost aplicată, după ce un părinte s-a plâns, la linia fierbinte, că al său copil a fost luat de la ore, fără permisiunea lui. Săptămâna trecută, directorul Liceului "Lucian Blaga", Valentina Olaru, ne-a spus că nu a ştiut că elevii au lipsit de la ore, pentru a participa la evenimentul organizat de Amnesty International Moldova.

I-am întrebat pe reprezentanţii Organizaţiei Amnesty International, cu sediul la Londra, cum se procedează în astfel de cazuri, iar ei au declarat, pentru postul nostru de televiziune, că părinţii trebuiau să îşi dea acordul pentru participarea copiilor la evenimente de acest fel.

Cei de la organizaţia internaţională cu sediul în Moldova au spus că jumătate dintre părinţi şi-a dat acordul verbal, iar ceilalţi - în scris.

În momentul în care au fost rugaţi să ne prezinte aceste dovezi şi să le filmăm, reprezentanţii ONG-ului au refuzat să o facă şi au întrerupt discuţia telefonică.

Am încercat și astăzi să discutăm cu angajaţii Amnesty International Moldova, dar nu ne-au permis nici măcar să intrăm în sediul instituţiei.

"- Aș vrea să discut cu un reprezentant al Amnesty International Moldova. Vreau să ne deschideți poarta.

- Noi nu suntem obligați să discutăm cu cineva. "

Avocatul copilului Maia Bănărescu condamnă implicarea minorilor în acțiuni care au impact negativ asupra personalităţii copiilor şi îi afectează psihic.

În presă, au apărut informaţii potrivit cărora unii părinţi au spus că liceenii au fost trimiși la lecţia publică, organizată de Amnesty International Moldova, de către directorul Liceului "Lucian Blaga", Valentina Olaru, care este o susținătoare aprigă a Partidului "Acțiune și Solidaritate", condus de Maia Sandu.

De asemenea, Olaru apare şi pe lista donatorilor acestei formaţiuni politice.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu