Caz tragic pentru o familie din Rezina. Au rămas pe drumuri în pragul ierni după ce focul le-a distrus locuinţa

Embed:

Flăcările au distrus tot ce au agonosit o viață întreagă. Casa unei familii din comuna Lalova, Rezina, a ars în totalitate. Familia este disperată pentru că a rămas pe drumuri în pragul iernii. Toată averea s-a transformat în scrum, proprietarii reuşind să salveze doar câteva acte. 

Când au izbucnit flăcările în casă se afla tatăl și cei patru copii, care au între șase și 18 ani.

"Noi am ieșit afară și am deschis ușa și am văzut că era foc mare, ardea tot și ieșea fum mult. L-am trezit pe tata, am luat sora și ne-am dus la vecini", a spus Marina Saharean, fiica.

Soții spun că au încercat să salveze mai multe lucruri din casă, însă efortul a fost în zadar. Flăcările au distrus toate camerele casei în câteva minute.

"Totul a ars, unde am avut virănzica, dulapul cu haine, scurtele copiilor, încălțămintea, toate astea au ars. Absolut nimic nu a rămas. Numai bucăți de haine arse. Cărțile de școală , gențile tot au ars", a zis Valentina Saharean, proprietara casei.

"Băieții când au ieșit afară de aici ieșea fum, aici para era cât camera. Totul a început de aici, aici erau haine, se vede că a fost un scurt circuit și a căzut pe o haină", a declarat Marin Saharean, proprietarul casei.

Până au venit pompierii, vecinii au încercat să stingă incendiul cu căldările.

"Am ieșit afară și când ne-am uitat casa ardea în dosul casei. Eu am luat copii în casă și el a venit aici la ajutor. A ieșit lumea, a alergat, dacă deja nu mai aveau ce face. Nu puteau să o scape."

"Când am ieșit deja para era deja sus cât copacul ista de înalt. Pe jos numai, dedesubt la pământ merge para așa ia și mergea așa."

Reprezentanții administrației publice locale spun că vor încerca să le ofere ajutor familiei.

"Din fondul de rezervă a primăriei eu probabil o să insist să fie alocați banii care mai sunt acolo. În jur de nouă mii de lei. O să merg pe la agenți economici, pe la oameni de afaceri și o să rog să ajute familia dată", a spus Mihai Gotornicean, primarul comunei Lalova, Rezina.

Familia va locui temporar la rude.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu