Caz tragic la Ştefan Vodă. Un copil a murit, după ce a căzut într-un bazin cu apă îngheţată pentru irigarea plantaţiilor

Embed:

Un copil de doar cinci ani a murit, după ce a căzut într-un bazin de acumulare a apei.

Tragedia s-a produs, ieri, într-o livadă de migdali din localitatea Slobozia, raionul Ştefan Vodă. Potrivit poliţiei, băiatul a fost lăsat fără supraveghere de tatăl său, care curăţa pomii în plantaţie.

Când şi-a descoperit copilul fără suflare, bărbatul a chemat ambulanţa, însă deja era prea târziu. Oamenii legii investighează circumstanţele cazului. 

În data de 2 martie, în prima parte a zilei, un angajat de la o firmă de creştere şi prelucrare a migdaliilor din raionul Ştefan Vodă, se afla la locul său de muncă, aici, curăţa copacii. La muncă şi-a luat şi copilul de cinci ani. Băiatul iniţial se dădea în scânciob, după care a ajuns în bazinul pentru irigare cu apă îngheţată.

Ambulanța venită la faţa locului peste ceva vreme a constat moartea copilului. Din informaţiile preliminare, el s-a înecat în apa îngheţată.

Rudele familiei spun că tatăl băiatului era angajat la o firmă de creştere şi prelucrare a migdaliilor. Ieri, bărbatul şi-a luat la lucru şi copilul de doar cinci. În timp ce tatăl micuţului curăţa pomii în plantaţie, el a rămas la un scrânciob. Peste ceva vreme, bărbatul şi-a găsit băiatul înecat într-un bazin de acumulare a apei. Imediat a chemat ambulanţa, însă medicii nu au putut decât constata decesul.

"Am înţeles că bazinul în care s-a înecat era îngrădit, era siguranţă, era poartă, era poarta încuiată tot, dar copiii mici, ca şi copii, lor le încape capul", a spus unchiul copilului.

Din informaţiile preliminare ale poliţiei, proprietarul livezii nu se afla acasă în momentul tragediei. Paznicul gospodăriei a refuzat să vorbească cu jurnaliştii.

Vecinii s-au arătat îngroziți de cele întâmplate și vorbesc despre părinții drept niște oameni muncitori:

"Bună familie, foarte omenoși, s-a întâmplat, cred că aşa de la Dumnezeu."

"Părinţii au tractoare, pământuri, ei sunt muncitori, oameni muncitori."

"Poliţia din Ştefan Vodă a fost sesizată de medicul serviciului de urgenţă din Ştefan Vodă, care a comunicat de decesul unui băieţel de cinci anişori. Părinții minorului, tatăl de 35 de ani şi mama de 36 de ani sunt locuitori ai satului Slobozia, raionul Ştefan Vodă şi cresc împreună şi educă patru copii, fiind caracterizați pozitiv", a spus la telefon Silvia Vetuc, ofiţer de presă IP Ştefan Vodă.

Forţele de ordine au iniţiat o anchetă şi investighează toate circumstanţele tragediei.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu