Caz STRANIU. Autospecialele de măturat care nu mai funcţionează, totuşi consumă motorină. Cum se explică acest lucru

La şedinţa operativă a Primăriei Capitalei, primarul interimar, Ruslan Codreanu a prezentat o informaţie potrivit căreia, deși autospecialele de măturat sunt prezentate ca fiind defecte, s-au făcut decontări pentru motorina acestora, în sumă de circa 16 mii de lei.

Direcția generală locativ-comunală și amenajare va iniția o anchetă în cazul utilajelor. Despre inițierea anchetei a anunțat șeful Direcției, Ion Burdiumov, transmite ipn.md.

Ion Burdiumov a declarat că măturătoarele stradale care sunt distribuite întreprinderilor municipale de prestări servicii, nu sunt gestionate de către direcția pe care o conduce.

"Decontările se mai întâmplă, este factorul uman. O să inițiez o anchetă. Persoanele responsabile vor fi sancționate conform legislației", a spus Ion Burdiumov.

Șeful direcției a mai declarat că din 40 de măturătoare stradale, doar 20 sunt funcționale, iar în Moldova nu există un centru autorizat pentru reparația lor.

Ion Burdiumov a mai spus că a fost făcută o inventariere a stării tuturor utilajelor la balanța DGLCA, a fost contractată o firmă specializată în reparația lor şi au fost stabilite și sumele necesare pentru a pune în funcție utilajele defecte.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu