CAZ ŞOCANT la Râşcani: Un fermier, ÎMPUŞCAT ÎN CAP din propria armă. CINE E SUSPECTUL

Embed:

Şeful unei gospodării agricole din satul Recea, raionul Râșcani, a fost împușcat din propria armă chiar de un subaltern.

Suspectul este un tânăr de 23 de ani care muncea cu ziua la întreprinderea fermierului.

Bărbatul, originar din oraşul Lipcani, a tras de nouă ori în agricultor, după care a urcat în maşina victimei şi a fugit. 

Incidentul a avut loc în noaptea de sâmbătă spre duminică lângă oficiul întreprinderii. Martorii spun că fermierul a fost găsit într-o baltă de sânge.

"Oamenii care l-au găsit spun că acolo era jos. El nu vorbea, era conștient, reacționa la întrebări, dar nu a vorbit", a spus paznicul Gheorghe Sprânceană.

Victima a fost transportată în stare gravă la Spitalul de Urgență din Capitală, unde a fost supusă mai multor intervenții chirurgicale.

Starea pacientului este critică.

"Pacientul a suferit un traumatism cranio-cerebral deschis, lezat printr-o plagă sângerând masivă, provocat de o armă cu foc, glontele penetrând în partea stângă craniană. La moment, de asemenea, se află în stare de comă fără ameliorări", a comunicat purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgenţă, Petru Craveţ.

După 24 de ore de la tragedie, făptaşul a fost reținut de angajații Serviciului Pază de Stat în preajma Gării auto din Bălți.

Mai întâi, maşina fermierului, furată de suspect, a fost găsită la un kilometru distanţă de gospodăria agricolă. Tânărul reţinut a părăsit automobilul, după ce a intrat într-un indicator rutier.

"Pentru reținere a servit temei comportamentul suspect. Era vădit emoționat. În urma perchezițiilor la suspect a fost găsită o armă de model BERETA", a afirmat şeful Serviciului Pază de Stat Bălţi, Ion Procopciuc.

Localnicii au rămas îngroziți de cele întâmplate şi spun că fermierul nu avea conflicte cu nimeni.

"Băiatul acela care lucra cu el, cam nu era normal. I-a găsit arma. Și s-a dus și la împușcat în cap și în umăr. Acum el e la Chișinău în reanimare".

"Noi, bătrânii, ne temem, deja, să stăm în case, iată câte arată și la televizor. Ne temem".

"E strașnic, cum așa să-l împuști.Nu știm exact ce s-a întâmplat acolo".

Poliţiştii au deschis un dosar penal.

Urmează a fi efectuate mai multe acțiuni de urmărire penală pentru a stabili circumstanțele obiective.

Făptuitorul va fi tras la răspundere pentru tentativă de omor și furt, infracțiuni prevăzute de codul penal.

Dacă va fi găsit vinovat tânărul riscă până la 20 de ani de pușcărie.

Pe aceeaşi temă