Caz şocant la Orhei: O fetiță de 9 ani, bătută de propria mamă și bunic

Când doi se ceartă, al treilea suferă. O copilă de nouă ani din Orhei ar fi maltratată de propria mamă şi bunic, cei cu care a rămas să locuiască după divorţul părinţilor. Despre faptul că este bătută constant, fata i-ar fi povestit tatălui, care, la rândul său a angajat un avocat, ca să-l ajute să obţină custodia asupra copilului. În prezent, fata este într-un centru de plasament pentru victimele violenţei, unde nimeni nu are voie să o viziteze timp de 45 de zile.

Potrivit avocatului tatălui, care este cetăţean român, cei doi soţi au divorţat în 2015, iar de atunci fata locuieşte cu mama şi bunicul. În această perioadă, copila ar fi fost bătută de cei doi de mai multe ori, fapt despre care tatăl a aflat chiar de la fiica sa.

La bărbat ar fi ajuns şi un bileţel de adio, în care copila îşi anunţa intenţia de a-şi pune capăt zilelor, din cauza chinurilor prin care trece.

Am mers astăzi în localitatea de baștină a minorei, pentru a vorbi cu mama și bunicul. Femeia nu era acasă, dar bunicul nu a negat că mai recurge din când în când la acte de violenţă.

Primarul localității ne-a spus că ştie despre situaţia copilei şi susţine că el a fost cel care a sesizat organele abilitate pentru a proteja copila de violenţă. Alte detalii şi un interviu, bărbatul a refuzat să ne ofere. Am mers la școala în care învață adolescenta, iar şefa
instituției ne-a spus că minora nu s-a plâns niciodatată că ar fi agresată şi este un copil exemplu.

De două săptămâni, copila este într-un centru de plasament unde primeşte îngrijirea necesară şi consiliere psihologică. Dacă mama si bunicul vor fi gasiti vinovati, aceștia riscă să fie pedepsiți cu 180 de zile de muncă neremunerată în folosul comunității sau până la trei ani de închisoare.

loading...

Lasă un comentariu