CAZ ŞOCANT la Donduşeni. Minor de 14 ani, răpit, maltratat şi IMPUS SĂ-ŞI SAPE GROAPA de către un vecin

Embed:

Un copil de 14 ani din raionul Donduşeni nu îşi poate reveni după ce acum două luni a fost maltratat şi pus să îşi sape propria groapă de către un consătean. Psihologul care îi acordă consiliere spune că băiatul va avea nevoie de ceva timp ca să scape de trauma pe care a suferit-o. 

Băiatul povesteşte că a fost anunţat de către consătean că va fi dus la poliţie pentru că i-a spart un geam de la casă. A ajuns însă în beciul bărbatului, unde a fost bătut şi obligat să semneze o recipisă în care şi-a recunoscut vina. Pentru a nu-i lăsa urme, îşi învelea mâna într-un prosop.

"El a venit acasă şi m-a bătut, m-a luat şi m-a dus acasă şi m-a bătut acolo. Pe urmă m-a pus să sap groapa. După aceasta m-a închis în beci. "

L-a lăsat să plece acasă, dar bătaia s-a repetat.

"Pe urmă au trecut câteva zile şi apoi iar m-a întâlnit şi m-a pălit iar. "

Mama victimei spune că nu a depus o plângere la poliţie, pentru că a fost ameninţată de către agresor.

"M-a ameninţat că o să vină în casă şi o să ne ucidă pe toţi. Putea să îl îngroape de viu şi eu să nu ştiu unde e copilul meu. "

Potrivit psihologului, băiatul are nevoie de consiliere pentru a-şi reveni.

"Trebuie să îi asigurăm copilului un mediu sigur, o securitate să fie echilibrat emoţional, un climat plăcut în familie", a spus psihologul Victoria Cojocaru.

Oamenii din localitate spun că sunt şocaţi de cele întâmplate şi nu se aşteptau la un asemenea gest din partea bărbatului.

"E coleg de clasă, dar nu ştiam să fie el aşa.–Când aţi auzit, cum? – Nu-mi venea a crede.Nu credeam să fie el aşa, era băiat bun."

"A fost aşa ceva, dar nu-mi vine a crede că băiatul acela într-atât e de grozavnic. Să închidă băiatul în beci şi să-l sperie."

"Cred că nu e normal, cred că persoana care a făcut aşa trebuie să răspundă."

Unii consăteni spun, însă, că bărbatul avea un comportament agresiv.

"El de când îl ţin minte, era destrăbălat. Mama lui era tot timpul peste hotare, tata tot aşa. El nu era adecvat la cap. E agresiv, e neadecvat."

Bărbatul a fost reţinut pentru 72 de ore şi este cercetat penal pentru răpire.

"Parţial îşi recunoaşte vina. Urmează să stabilim circumstanţele, facem acţiuni de urmărire penală ca să stabilim toate circumstanţele",a spus ofiţer de urmărire penală a Inspectoratului de Poliţie Donduşeni, Vadim Palamarciuc

Bănuitul nu este la prima abatere de la lege. Anterior, acesta a fost cercetat penal pentru furt. Dacă va fi găsit vinovat, bărbatul riscă până la zece ani de puşcărie.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu